Bussiéres-les-Belmont, ons dorp

Ons dorp telt ongeveer 800 inwoners en ligt nabij Fayl-Billot, in het departement Haute-Marne (52) in de streek Champagne-Ardenne in het Noordoosten van Frankrijk. Het grenst direct aan de Haute-Saône (oostelijk) en Côte d’Ór (zuidelijk). Het is de streek van de vannerie (rietvlechten).  Ook de bron waar de Maas begint (Meuse) ligt nabij.

In het dorpscentrum ligt een historische kerk, een chateau (privé), het gemeentehuis (Marie), een historische wasplaats en een kleine supermarkt, waar dagelijks ook vers brood van een lokale bakker verkrijgbaar is. Dit alles op loopafstand van onze boerderij.

De omgeving kenmerkt zich vooral door ongerepte natuur, heuvelachtig en landelijk. Veel bos met  afwisselend kleine weilanden en uitgebreide graanvelden en zonnebloemakkers op de glooiende hellingen. Ideaal voor mensen die graag de rust willen vinden. Vele wandel- en fiets-mogelijkheden. Grote steden in de buurt zijn Langres, Gray, Dijon en Besancon.

Vide Genier

Elk dorp of stad heeft jaarlijks op een vaste datum een eigen vide grenier (vlooienmarkt). In Bussiéres-les-Belmont is dat op de eerste zondag van augustus. De inwoners en vele handelaren uit de regio bieden dan op marktramen langs de straten in het dorpscentrum hun koopwaar aan. Veelal oude spullen en antiek. De vide geniers zijn een dorpsactiviteit, waarbij tevens mogelijkheden zijn tot eten en drinken, en worden druk bezocht.

Meer infomatie vide genier