Kies via de knoppen voor meer informatie.

(ca. 6 km van Bussières-les-Belmont)

Fayl-Billot is het dichtsbij gelegen groter dorp, bekend om zijn Ecole Nationale de Vannerie  (rietvlechten). Hier vindt je o.a. een grote supermarkt, bakkerij, enkele restaurantjes en een bank.

Ook is er een klein vannerie-museum en een vannerie-winkel.

Meer over Fayl-Billot

(ca. 24 km van Bussières-les-Belmont)

Langres is een oude vestigingsstad, pontificaal gelegen op zijn rotsgebergte. Het is de dichtstbij gelegen stad en is rijk aan kunst, cultuur en historie. Langres bezit veel middeleeuws, renaissance en klassiek erfgoed. Het stadscentrum is omringd door een grote stadsmuur met toegangspoorten en torens. Lopende over de 3,5 km lange stadsmuur geeft u een prachtig uitzicht over de streek. De stad heeft vele historische gebouwen, kerken en kathedralen, pleinen met monumenten en beelden (bekend is het standbeeld van filosoof Diderot).

Rondom Langres liggen 4 meren vaar volop recreatiemogelijkheden zijn. Tevens kunt u voor sportieve bezigheden prima in deze regio terecht. Denk hierbij aan mountainbiken, wandelen, zwemmen, zielen, surfen en rotsklimmen.

Meer over Langres

(ca.12 km van Bussières-les-Belmont)

Chalindrey is een groter dorp tussen Langres en Bussiéres-les-Belmont in, met een spoorwegstation (Culmont-Chalindrey), supermarkt en enkele kleine winkeltjes en restaurantjes. Ook bekend om zijn wekelijkse markt.

Meer over Chalindrey

(ca. 20 km zuidelijk van Bussières-les-Belmont)

Champlitte is een groter dorp met enkele bakkerijen, supermarkt en een bank. Als hoogtepunt heeft dit dorp een kasteel van de 16e en 18de eeuw. In dit kasteel zijn het Museum voor Volkskunst en Tradities en het Museum van Kunst en Technieken gehuisvest.

Meer over Champlitte

 

 

(ca. 47 km zuidelijk van Bussières-les-Belmont)

Historisch pittoresk Frans dorp in de Cote d’Or, gelegen aan de Bèze. De grotten van Bèze zijn een bezoek waard.

Meer over Bèze

(ca. 74 km zuidelijk van Bussières-les-Belmont)

Dijon is de grootste stad in de regio, die bekend staat om zijn mosterd (Dijon Mosterd).

Deze stad kent een groot aantal bezienswaardigheden, zoals een aantal kathedralen, musea en

paleizen, Arc de Triomphe en gezellige pleintjes met terrasjes.

 

Meer over Dijon

(ca. 41 km van Bussières-les-Belmont)

Gray is een klein stadje gelegen aan het water (La Saône) met een gezellig centrum voorzien van een aantal winkels, restaurantjes en terrasjes.

 

Meer over Gray

(ca.83 km zuid-oostelijk van Bussières-les-Belmont)

Becançon is een historische vestigingsstad met een citadel, kathedraal en vele oude kerken. Ook vindt je hier vele winkels, pleinen en musea.

Meer over Becançon

(ca. 60 km noord-westelijk van Bussières-les-Belmont)

Chaumont is de hoofdstad van het departement Haute-Marne. Bezienswaardigheden zijn het viaduct, de Tour Hautefeille en de Basilique St-Jean-Baptiste.

De Tour Hautefeille is een middeleeuwse woontoren en herinnert aan het verleden van de stad. De Basilique St-Jean-Baptiste is het meest opvallende bouwwerk van de stad. In het interieur vindt u een web aan gewelven.

 

Meer over Chaumont

(ca. 56 km van Bussières-les-Belmont)

Vesoul is een stad in de Haute Saône, richting Zwitserland (Basel). Het is een kleine industriestad met vele winkels en de nodige bezienswaardigheden.

 

Meer over Vesoul: Meer over Vesoul